Skip to content Skip to footer

Movem Martorell i Podem uneixen les seves forces en una candidatura única per les municipals

El pacte entre les dues formacions polítiques ja és ferm. Laura Ruiz serà la candidata a l’alcaldia de Martorell liderant la suma de forces entre Movem Martorell i Podem. L’acord ha estat possible després de mesos de converses en unes negociacions que es van intensificar des de l’estiu passat. Laura Ruiz, cap de llista de la formació, atribueix l’èxit de la confluència a l’exigència del moment actual a la ciutat de Martorell: “El govern municipal de Xavier de Fonollosa està fora de control. És demencial posar un tobogan allà on està planificat un equipament públic o carregar-se l’arbrat per substituir-lo per tendals (toldos) de luxe. Hem de sumar el màxim de forces progressistes per aturar la despesa supèrflua d’aquest Govern.”

Sergio Rodríguez, regidor de Podem al mandat 2015-2019, declara que “des de Podem hem fet una aposta clara per sumar i per fer valdre allò que tenim en comú amb les companyes de Movem Martorell. Perquè, en definitiva, la gent d’esquerres ens hem d’entendre. No fer-ho, especialment a Martorell, és una irresponsabilitat.”

Sergio Rodríguez, Movem Martorell

Movem Martorell va néixer a finals de 2014 amb la voluntat d’integrar totes les veus que al llarg dels anys havien denunciat, des de la societat civil organitzada, el model de política clientelar i estètica de Salvador Esteve i el seu dofí, Xavier Fonollosa al capdavant de CiU i de

Junts per Martorell després. En les eleccions municipals de 2015 la conjuntura era favorable a evitar la majoria absoluta convergent i així va ser. Convergència (Junts) va obtenir els pitjors resultats de la història del partit des dels anys vuitanta. ERC, que podia garantir un canvi progressista sumant amb les altres forces d’esquerres, va decidir finalment ser la crossa sobre la qual Fonollosa es podria recolzar i va pactar amb la dreta la formació d’un govern de coalició a Martorell. Aquesta decisió va reforçar a Junts per Martorell que en les eleccions de 2019 va aconseguir la majoria absoluta.

En aquest període, des del 2015 fins a l’actualitat, des de Movem Martorell i Podem s’han mantingut llargues converses per mirar d’aproximar postures i no competir electoralment. I ara aquesta unió ja és un fet. L’objectiu d’aquesta candidatura conjunta per les eleccions del 28 de maig és “demostrar a l’electorat d’esquerres de Martorell que hi ha alternativa, que vam néixer per sumar i podem fer realitat el canvi de govern que necessita la ciutat”, segons paraules de Laura Ruiz que afegeix: “Martorell necessita un govern municipal que tingui com a prioritat allò que no es pot inaugurar: defensar els serveis públics o reduir la taxa. Menys aixecar voreres, menys estètica i més feina per cuidar de les persones”.

Tot i que encara no s’ha fet pública la llista electoral, des de Movem Martorell i Podem es confirma que serà una llista amb una forta presència de dones i integradora de les diferents sensibilitats existents en la confluència.