Skip to content Skip to footer

Laura Ruiz escollida cap de llista de Movem Martorell

Coneguda activista pel dret a l’habitatge, la trajectòria de Laura Ruiz va estar marcada per l’activisme a diferents moviments socials fins al 2015 (del 15M a la PAH, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, al moviment estudiantil a la Facultat de Ciències Polítiques,etc.)

Serà l’única dona en ser cap de llista a les properes eleccions de 2023. Des de 2011, cap formació havia presentat una dona com a cap de llista.

Quan Movem Martorell es presentà per primer cop a les eleccions municipals (any 2015), Laura Ruiz va sortir escollida regidora. Aquests anys el seu tarannà a la institució ha estat definit per la valentia i la coherència a l’hora de denunciar l’abandonament del patrimoni cultural i natural o la privatització de serveis essencials com l’aigua o l’Hospital. Movem Martorell, igual que la resta de formacions de l’oposició, han denunciat en reiterades ocasions la manca de pluralitat als mitjans públics municipals. Laura Ruiz va encapçalar la denúncia que l’oposició en bloc (Movem, PSC, ERC i Cs) va interposar davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

En aquest sentit, declara Laura Ruiz: “Martorell és la Corea del (Baix) Nord: hem sortit un cop a la ràdio en 8 anys. La política va de debatre, de compartir i contrastar visions, de construir consensos. Això no és possible si tens davant una majoria absoluta i absolutista que amordassa qualsevol veu discrepant. Els Plens són públics, només els heu d’escoltar per comprovar-ho”.

Movem Martorell és una confluència d’esquerres, escologista i feminista nascuda a finals de 2014 de la necessitat al municipi de construir un espai que pogués aglutinar les diferents veus contràries al model de política clientelar i superficial defensat durant més de dues dècades per Convergència i Unió, aleshores ja Junts per Martorell. La conjuntura, a més, era favorable al canvi i coincidia amb l’elecció de Xavier Fonollosa com a substitut de l’aleshores alcalde Salvador Esteve.

Al 2019, Laura Ruiz va formar part de la llista electoral en aquest cas en forma de cocandidatura, com a número 2, amb en Xavier Sáez de Cortázar com a portaveu del grup municipal. Al febrer de 2022, Sáez va compartir la seva decisió de fer un pas al costat per poder-se centrar en projectes professionals i personals incompatibles amb l’esforç que requereix ser portaveu de la formació. L’assemblea de Movem Martorell va proposar a Ruiz encapçalar la llista i finalment va acceptar durant l’estiu, moment en què s’iniciaven les converses amb l’agrupació de Podem Martorell per acostar postures i no competir electoralment, com va passar als comicis de 2015 i 2019.

Laura Ruiz reconeix que “és una responsabilitat enorme” però “afortunadament a Movem sabem fer pinya i cuidar-nos els uns als altres.

Laura Ruiz, Movem Martorell

L’acord ha estat possible i només es presentarà Movem Martorell a les eleccions, incorporant a la llista persones de Podem, a títol individual, com ja es va fer anteriorment amb persones d’altres organitzacions d’esquerres.

Laura Ruiz reconeix que “és una responsabilitat enorme” però “afortunadament a Movem sabem fer pinya i cuidar-nos els uns als altres. Gràcies a les persones precioses, incombustibles i honestes, que formen Movem accepto aquest repte amb molta força i moltes ganes. Comença el compte enrere!”