Skip to content Skip to footer

Movem Martorell porta la crisi de l’Hospital al Parlament

El diputat David Cid, d’En Comú Podem, ha mantingut aquest dilluns al matí una reunió amb el Comitè d’empresa de l’Hospital comarcal del Baix Llobregat Nord arrel de la greu crisi que travessa el centre concertat. A finals de desembre un home moria a la sala d’espera d’urgències després d’esperar més de dues hores queixant-se d’un fort dolor al pit. Malgrat això, dues setmanes després el servei quedava totalment descobert: un sol metge cridat a atendre un servei d’urgències del que depèn una població de 160.000 habitants.

Aquesta situació límit la feien pública els treballadors/es del propi Hospital per mitjà d’un comunicat (adjunt 1). Arrel d’aquestes informacions, el Grup Parlamentari d’En Comú Podem registrava una bateria de 10 preguntes adreçades a la Mesa del Parlament (adjunt 2).

Laura Ruiz, regidora i cap de llista de Movem Martorell s’ha adreçat a l’actual alcalde, Xavier. Fonollosa (Junts per Catalunya): “Les seves prioritats estan totalment invertides malgrat presideix el Patronat que dirigeix l’Hospital. Com es pot construir un nou barri [La Sínia], que comportarà créixer en quatre o cinc mil nous veïns, sense estudiar la viabilitat de l’actual Hospital? Plantegen una ampliació com a gran solució quan a dia d’avui hi ha una planta sencera tancada perquè el personal fuig als dos dies de ser contractat.”

“Les seves prioritats estan totalment invertides malgrat presideix el Patronat que dirigeix l’Hospital. Com es pot construir un nou barri [La Sínia], que comportarà créixer en quatre o cinc mil nous veïns, sense estudiar la viabilitat de l’actual Hospital?

Laura Ruiz, Movem Martorell

En aquest sentit, els treballadors/es han posat en relleu la greu desorganització interna que pateixen:

“El problema no és que no es troba personal sinó que no duren. Des de 2016, hi ha hagut 13 supervisores d’infermeria que han anat plegant per l’excessiva pressió i discrepàncies amb l’actual directora del servei. Hi ha un dèficit de 37 infermers/es, la fuga ha estat massiva.”

“Has d’estar en constant alerta de si les hores extres fetes quadren, de si et canvien l’horari sense avisar o si t’avisen per WhatsApp de que avui no treballes, de si et paguen els complements que toquen… La gent marxa per això.”

David Cid s’ha prestat a facilitar una trobada del Comitè amb la resta de Grups Parlamentaris per forçar a la Conselleria de Salut a intervenir: “Arreu del territori hi ha manca de personal, però la situació a Martorell és especialment greu. El Conseller de Salut com a màxim responsable del servei ha de ser part de la solució, no un simple espectador.”

A la reunió han assistit representants dels sindicats CGT, UGT i CCOO de l’Hospital, Laura Ruiz de Movem Martorell, així com també representants dels comuns del Baix Llobregat Nord (Sant Andreu de la Barca, Abrera, Esparreguera i Sant Esteve Sesrovires).