Skip to content Skip to footer

La GAIP dóna la raó a Movem Martorell

Al mes de febrer, un total de quatre peticions d’informació amb diversos documents sol.licitats restaven pendents de resposta per part de l’Ajuntament de Martorell, algunes del mes d’octubre. Entre la documentació que demanàvem hi havia: el cost de la Nit de l’Esport dels anys 2017 i 2018 (el cost de la Nit de l’Esport en any electoral va ser de 68.000€, més que la despesa en ajuts al comerç o a la creació d’ocupació l’any 2019), la relació de llocs de treball del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (quins ocupats, quins vacants, quins ocupats per personal extern) o l’Avantprojecte del Parc Fluvial, entre d’altres.

Davant el silenci del govern de Xavier Fonollosa o el rebuig de les peticions amb arguments que no s’ajusten a la legalitat vigent, vam presentar reclamació davant la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP). La mediació va tenir lloc divendres 19 de juny, després d’ajornar-se degut a l’Estat d’Alarma. 

La GAIP va argumentar per què no tenia base legal el rebuig d’algunes peticions ni el silenci d’altres, així que l’Ajuntament ens les va haver de fer arribar. Però es van negar a cedir amb l’Avantprojecte del Parc Fluvial. El 6 de juliol la GAIP va emetre resolució al respecte al nostre favor, obligant a l’equip de govern a fer-nos arribar tota la informació pendent, inclós l’Avantprojecte.

Per poder optar al premi cal abonar una quota de 2.000 euros. A més, cal pagar uns altres 10.000 euros per poder formar part de la Xarxa de Ciutats Europees de l’Esport.

Movem Martorell

Des de Movem Martorell manifestem la nostra incredulitat en haver de recórrer a un òrgan supramunicipal per tal de poder accedir a informació pública necessària per a exercir les nostres funcions. La resolució és positiva però ja sabíem que ho seria perquè la GAIP senzillament s’ha limitat a aplicar la legislació que el govern de Fonollosa interpreta d’acord als seus interessos.

Malgrat l’Ajuntament de Martorell presumeix bona valoració en transparència per part d’Infoparticipa, aquesta resolució posa de manifest que la realitat és una ben diferent. No reconeixem la qualitat de la metodologia d’Infoparticipa qui, de fet, també valorava molt positivament la trasparència del govern de Manuel Bustos a Sabadell, famós aleshores per practicar nepotisme, per la seva gestió opaca, i condemnat actualment per tràfic d’influències i prevaricació.